Moje sójové recepty

20.08.2019 08:25

1. SÓJOVÉ FAŠÍRKY

400 g sóje večer namočiť. Na druhý deň uvariť v slanej vode v tlakovom hrnci 1,5 hod. Pomlieť na mäsovom mlynčeku, pridať :

200 g neúdený postrúhaný syr

4 žĺtka

zelená petržlenová vňať

2 strúčiky pretlačený cesnak

1 cibuľa opražená na oleji doružova

červená paprika

čierne korenie

1 lyžička vegety

sneh zo 4 bielkov

 Fašírky obaľovať v strúhanke a vypražiť na oleji .

 

2. TOFU FAŠÍRKY- rýchle

1 cibuľu postrúhať na hrubom strúhadle a opražiť na oleji do červena, pridať :

2 balíčky Tofu – postrúhaného na hrubom strúhadle a poliateho sójovou omáčkou, 150 g tvrdého postrúhaného syra, 2 vajcia, trochu strúhanky

obaľovať v strúhanke a vypražiť na oleji.

 

3. SÓJOVÉ FAŠÍRKY s pórom a paprikou

1 balík sójovej drte namočiť do vody s jednou lyžicou vegety na ½ hodiny, scediť, mierne vyžmýkať

1 - 2 papriky (najlepšia je hrubá, červená alebo zelená) nadrobno nakrájať alebo nastrúhať na hrubom strúhadle

pór – cca 12 cm pokrájaný na polkrúžky alebo 1 menšia cibuľa nakrájaná na hrubom strúhadle, pridať drť, papriku, soľ, vegetu, trochu tymiánu, červenú mletú papriku, dve vajcia. Ak treba, pridať trochu strúhanky alebo jemné ovsené vločky. Fašírky obaľovať v strúhanke a vypražiť na oleji.

 

4. TOFU na jablkách

1 balíček tofu, 1 jablko, kúsok čerstvého zázvoru, 10-15 jadier mandlí, malá lyžička medu alebo cukru, sójová omáčka, 1 malá cibuľa, 1/4 červenej (môže byť aj zelená) papriky, soľ, vegeta, štipka čili 

Tofu nakrájať na kocky a poliať sójovou omáčkou. Cibuľu a papriku nadrobno nakrájať a speniť na oleji, pridať jablko pokrajáne na osminky, tofu a zázvor pokrájaný na malé a tenké plátky. Opekať.

Pridať med a mandle, ktoré sme predtým sparili, ošúpali a pokrájali na prúžky. Keď prihára podliať trochou vody. Dochutiť soľou, vegetou a čili. Je to hotové, keď sú jablká mäkké a tofu je jemne opečené.

 

 

Späť