FAJNÝ TVAROŽNÍK

06.09.2019 15:31

Veľký plech 30x40 cm

Cesto :

350 g polohrubej múky, 140 g práškového cukru, 1 pdp, štipka soli,  150 g masla, 1 L vajce (1M + 1lyžica vody)

Plnka :

ríbezľový lekvár cca 200 ml, 800 g jemný hrudkovitý tvaroh odtučnený (aj tučný), 4 lyžice práškového cukru, 1 L vajce  (2M), 1 vanilka

Piškóta :

4 L (5M) vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 vanilka, štipka soli,  0,5 dcl oleja, 4 lyžice polohrubej múky  

Postup :

Vypracujeme cesto a prenesieme ho pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme lekvárom. Tvaroh rozmiešame s cukrom a vajcom, podľa chuti môžeme pridať trochu citrónovej šťavy, navrstvíme ho na lekvár. Bielka začneme šľahať so štipkou soli, keď zbelejú pridávame cukor, vanilku a šľaháme do tuha. Potom zašľaháme po jednom žĺtky a olej. Ručne primiešame múku a navrstvíme na tvaroh. Pečieme pri 180 stupňoch cca 1 hodinu.

 

 

Späť