Charitatívny Mikulášsky beh 5.12.2014

07.08.2015 18:12

*** Srdečná vďaka všetkým účastníkom behu, ďakujeme za Vaše nadšenie, dobrú náladu a Vašu pomoc ! ***

1.-krát na Slovensku a v Banskej Bystrici ! Viktorky boli jedným z organizátorov Mikulášskeho behu, charitatívnej akcie na pomoc ženám s onkologickým ochorením,ktorá priniesla veľa zábavy, dobrej nálady a predvianočnej amosféry.

 Foto : plus.google.com/photos/111528996856152064111/albums/6091173139907541329?authkey=COK_15ys-Mz_UQ "Beh 250-tich Mikulášov bol mimoriadne silným zážitkom, ktorý, nielen v nás Viktorkách, zanechal krásny pocit podpory, spolupatričnosti a nádeje."

*** Viktorky a Mikuláš ***                                                Dnes je 9.decembra, deň, keď už mnohé mikulášske balíčky zívajú prázdnotou. Naša nádielka však ostáva bohatá na neopakovateľné zážitky a jedinečnú skúsenosť, ktorú sme my, členky OZ Viktorky, zažili vďaka iniciátorke Charitatívneho Mikulášskeho behu – MUDr. Katke Belicovej. Vážime si, že oslovila práve nás, ženy s onkologickým ochorením. Áno, boli sme prekvapené jej ponukou stať sa spoluorganizátorkami podujatia, ktoré bolo po prvýkrát na Slovensku a práve v Banskej Bystrici, práve s nami, práve o nás ! Skutočne sme netušili, do čoho ideme, čo organizácia a zabezpečenie takéhoto podujatia vôbec obnáša. Vždy sme si mysleli, aké sme akčné napriek našim zdravotným, fyzickým, či iným obmedzeniam. Až skúsenosť s Katkou, ktorá funguje doslova na nepretržitý pohon, nám ukázala, čo všetko treba zvládnuť, čo dokážeme. Jej trpezlivosť s nami oceňujeme . Katka urobila obrovský kus práce s tímom výnimočných ľudí okolo seba. Bez nich by sa nepodarila tak skvelá akcia, ktorej cieľom bolo vyjadriť podporu onkologickým pacientkam a poukázať na význam a dôležitosť prevencie. Sme rady, že sme ako kolektívny člen LPR mohli šíriť osvetu. Ak mi prináleží hodnotiť, cieľ podujatia bol splnený. Beh 250-tich Mikulášov bol mimoriadne silným zážitkom, ktorý nielen v nás Viktorkách, zanechal krásny pocit podpory, spolupatričnosti a nádeje. Neostáva iné, len úprimne poďakovať organizačnému tímu, všetkým partnerom, ktorí beh podporili, všetkým Viktorkám a ich rodinným príslušníkom, ktorí nám pomáhali, všetkým osobnostiam, ktoré boli s nami 5.12.2014. V cieli sme rozdávali medovníkové srdiečka. Boli symbolom nášho občianskeho združenia a zároveň vyjadrením našej vďaky všetkým účastníkom charitatívneho Mikulášskeho behu.Bolo nám cťou stať sa súčasťou radostného behu ľudskosti.      za Viktorky : Zuzana Pepichová

Späť