NIMNICA 2014

01.02.2015 18:10

NIMNICA 2014

Nápady, nálady, realizácia...

Poznám adrenalínové športy, odteraz aj adrenalínové cestovanie !

Na počiatku bolo slovo....., vlastne nápad. Aj nápad môže byť rôznorodý – dobrý aj zlý !Ten náš bol najlepší, super! Už to môžem smelo tvrdiť. Už je zrealizovaný. Prežitý. Škoda! Vlastne prečo škoda ? Predsa všetko má svoj začiatok aj koniec. V živote je najdôležitejšia nekonečná chuť začínať a tešiť sa z dobrého konca. Veriť si.

Zrealizovaná myšlienka - kúpele Nimnica. Bolo to vynikajúce rozhodnutie. Pobyt v kúpeľoch bol pre nás nevšedným pohladením tela aj duše. Nevšedným pre komunitu s osudovým ochorením. Pohnúť sa z domu znamená cestovať. Vôbec to nebolo jednoduché.Tú cestu som nazvala adrenalínovým cestovaním. Viacnásobné prestupovanie, časové limity. Meškanie spojov nás poriadne zaskočilo–"prevetralo“. Cestou ta sme chytali spoje za chvost ! Niektorým z nás sa aj ten chvost „vyšmykol z rúk“, nedobehli sme. Zmeškali. Chvíľu to bolo cestovné korenie, pálilo. Nie dlho. Dobrodružná cesta sa zmenila na úsmevnú spomienku. Vďaka za ňu. Zmysel povedaného je aj v cene kolektívu, ktorý produkuje úžasnú atmosféru. O tom je naše združenie.

V rovnakom duchu sme zvládli aj spiatočnú cestu. V detailoch zjednaný odvoz s taxislužbou mal trhliny. V časovom strese to taxikár niekoľkokrát otočil. Napadlo ma, že správny kapitán opúšťa loď ako posledný. A v tomto duchu, ako posledné dobiehali k vlaku naše „výborníčky“. Vlak pripravený na odchod a my sme robili všetko preto, aby sme ho zdržali. Spomaľovali sme nastupovanie. Podarilo sa.

Dobrý kolektív je niečo ako tá lokomotíva. My Viktorky ťaháme spolu. Vieme sa podržať. 

Pomáhame si v zložitých životných situáciách, ale aj vždy a všade. Je to liek, ktorý nič nestojí a zaberá. Je to náš patent. Dievčence sme svetové ! Ja takú liečbu b e r i e m !

 PS : Napísané faktá a myšlienky sa zrodili po absolvovaní ozdravného pobytu 19 členiek OZ Viktorky BB v dňoch 7. – 11.7.2014

                                                        Vierka Botková

Tento krásny relax sme si dopriali aj vďaka Lige proti rakovine SR, ktorá nám naň pispela z výnosu dňa narcisov 2014 v rámci nášho projektu "Viktorkám pre zdravie" . Ďakujeme ! 

Foto:plus.google.com/photos/111528996856152064111/albums/6035817944339755665?authkey=CNfMlsyX6LCVHA

Späť