AVON POCHOD 2014

01.02.2015 18:06
Balón na šnúrke...
V detských rukách ho vidím jednoznačne, ako symbol hravosti a bezstarostnosti.
Tomu sa dá uveriť, poznám to z vlastnej rodiny. A nielen ja - NEPOCHYBUJEM.
Zamýšľam sa ale, ako ho treba vidieť v rukách dospelých ?
Je to symbol !
Koľko podôb má táto symbolika? Čo zdobí okrem detskej hravosti ?
Zavriem oči a vidím ho všade tam, kde s ním permanentne prichádza pozitívna energia, keď sa tešíme, že sme, že v živote bolo a je dosť dôvodov na radosť. 
Nádej prichádza akoby s ľahkosťou balóna a dáva silu ísť tou cestou, ktorá je nám daná a nebáť sa prekážok.
Taká príležitosť sa nám práve teraz núka - Avon pochod.
To more balónov nám určite dá signál byť nad vecou, byť tu a teraz. Tešiť sa.
Keď pustím z ruky ten krásny balón, pomyselne doňho vdýchnem všetky svoje starosti. Oslobodím svoju myseľ a bude mi dobre.
Ďakujem za príležitosť.                                                                                      Vierka Botková, 15.5.2014

Júnový víkend v Bratislave
Ružový, motivujúci a rozmaznávajúci – taký bol júnový víkend v Bratislave pre nás Viktorky z BB. Sme vďačné za príležitosť, ktorej sa nám dostalo vďaka stretnutiu Herklubu, ktoré už tradične býva v čase pochodu, ktorým bojujeme za zdravé prsia. Rekordných 5 tisíc ľudí sa zúčastnilo v sobotu 7. júna 2014 v Bratislave na 6. ročníku Avon Pochodu proti rakovine prsníka. Na boj s rakovinou prsníka sa podarilo vyzbierať dosiaľ najvyššiu sumu viac ako 74 tisíc eur práve tohto roku !
Boli sme tam aj my,
- aj my sme prispeli, aj my sme vyjadrili svoju spolupatričnosť, 
- aj my sme boli súčasťou ružovej rieky, aby sme vyslali do nebies spomienku na naše kamarátky, ktoré s nami už nemohli kráčať, 
- aj my sme upozornili na význam prevencie a osvety o našom ochorení,
- aj my sme takto názorne demonštrovali, že nádej prichádza akoby s ľahkosťou balóna a dáva nám silu ísť ďalej...tak, ako to napísala naša Vierka.
Večer sme mali možnosť zažiť spoločné chvíle rozhovormi o riešeniach neľahkých životných situácií, ako a kde hľadať užitočné riešenia pre seba, ale súčasne aj pre iných... So záujmom sme počúvali slová lekárky, dostali sme veľa zaujímavých informácií. Pozitívna energia, radosť a motivácia boli spoločnými menovateľmi príjemných chvíľ aj počas nedeľného rozmaznávajúceho dopoludnia. Doslova nás vzali do rúk odborníčky na krásu, ktorým sa podarilo podčiarknuť to pekné, čo je v nás a čo z nás vyžaruje, napriek ( alebo práve kvôli ) našim onkologickým diagnózam: vnútorná sila, viera, nádej, spolupatričnosť.
P.S.: Dievčatá: Danka, Táničky, Majky, Anka, Natálka, Vierka, Milotka, Amálka, Evka a Veronika – ďakujem, že sme boli spolu !                               Zuzka Pepichová

 

Späť